Chocolade sinaasappel vingers

27 Jan

Gezellig samen met ma een middagje wezen koekjes bakken.

Heb ooit in Londen of in Dublin een boekje met koekjesrecepten gekocht. Met variaties op 1 soort deeg kunnen 50 verschillende koekjes gebakken worden. Ik had het plan opgevat om alle 50 koekjes een keer te maken. Helaas zijn niet alle ingrediënten hier verkrijgbaar. Dus alle 50 zal niet gaan, maar toch zeker een groot aantal. De koekjes zijn een ideale manier om mijn nieuwe oven beter te leren kennen. Ze moeten namelijk steeds in 2 delen in de oven. Wanneer ik met de eerste batch niet tevreden ben, kan ik voor de tweede batch temperatuur en/of tijd nog aanpassen. Van het 1e recept voor Mega Chip Cookies (12 stuks) bleven er van de 18 maar een stuk of 3 eetbare (overigens heerlijk) koekjes over. Ik had beide bakplaten in 1 keer in de oven. De meeste koekjes waren verbrand. De 3 nog eetbare koekjes lagen vooraan op de onderste plaat. Datzelfde recept heb ik dus nog een keer gemaakt met slechts 1 bakplaat per keer en alleen onder in de oven. De temperatuur lager en tijd iets langer. Van de 18 koekjes waren deze keer 15 prima. Het tweede recept de Amandel jam druppels, heb ik op dezelfde manier gedaan. Lagere temperatuur en iets langer. De eerste batch was net niet lang genoeg, dus de tweede batch nog iets langer gedaan. Daarna wilde ik de eerste batch nog heel even in de oven, maar dat ging natuurlijk niet goed. Gelukkig waren er nog genoeg om een paar mee naar zus te nemen en met de rest mijn collega’s te trakteren. Na het maken voeg ik aantekeningen aan het receptenboekje toe met wat ik anders heb gedaan.

Voor het bakken met ma stonden vandaag de chocolade sinaasappel vingers op het programma. Eerst het deeg gemaakt en laten rusten. Toen de helft van het deeg uitgerold en in stripjes gesneden en die op de bakplaat gelegd. Daarna de oven in. Intussen de tweede helft van het deeg uitgerold en in stripjes gesneden. Eerste batch uit de oven en tweede batch er in. Koekjes af laten koelen. Konden wij mooi even theedrinken. Toen de koekjes afgekoeld waren en overgeheveld naar roosters. Chocola au bain marie smelten en iets laten afkoelen. Dan de koekjes dippen en laten drogen. Met de overgebleven chocola nog wat slingerbewegingen boven de koekjes gemaakt. We hadden er in totaal 37. Beide batches waren goed gelukt. Er was ook nog genoeg chocola om walnoot flikken van te maken. Het was fijn dat ma kwam helpen, want het was zeker handig om 4 handen te hebben met zoveel koekjes te verwerken. Ze waren nog niet voldoende gedroogd toen ma weer naar huis ging dus kon ze niet een paar meekrijgen. Ik zorg er voor dat er wat overblijft na het uitdelen op het werk en dan breng ik haar na het werk nog even. Ze moet echt even proeven wat ze mee heeft helpen maken.

 

Advertisements

One Response to “Chocolade sinaasappel vingers”

  1. stempelwolfanne 11 February 2019 at 1:19 pm #

    oooooh wat zien die er lekker uit. Daar had ik graag mijn tanden in gezet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.