CZC 2016-50 Washitape

5 Aug

CZC 2016-50 Washitape

Dit kaartje was veel werk, maar enorm leuk om te doen en te bedenken. De washitape is zowel op het kaartje aangebracht als gebruikt bij de creatie van onderdeel van het kaartje.

Ik heb eerst van internet een plaatje van een patroon opgezocht en uitgeprint. Dat heb ik op het hemakaartje geplakt met ranger mat medium. Dit laten drogen en vervolgens met de vingers ingesmeerd met gesso, zodat het iets meer op de achtergrond kwam. Vervolgens een stempel van spelden (art journey) over het hele kaartje gestempeld met Ranger archival watering can. Toen de centimeter washitape er op geplakt. Dit verdween een beetje tegen de achtergrond. Door schaduw aan te brengen met een zwart inktense potlood heb ik de washitape iets naar voren gebracht. Drie keer het vrouwtje afgestempeld (Hero Arts) en ingekleurd met distressinkt Peeled paint, Salty ocean en Fired Brick. Met distress paint twisted citron, Tumbled glass en witte paintmarker (posca) de haarversiering aangebracht. Alle drie vrouwtjes uitgeknipt. Met een stans van Sissix het schaartje, de garenklosjes en de naald en draad uitgestanst. De klosjes en de draad ingekleurd met distress inkt Peeled paint, salty ocean, tea dye en fired brick. De naald en het schaartje gekleurd met distress stain brushed pewter. Het schaartje bestempeld met swirly (katzelkraft) en zowel op naald als op schaartje met grijze marker schaduw aangebracht. De stukjes stof zijn gemaakt door de burlap achtergrondstempel (Indigo blu) af te drukken met ranger archival watering can. Dit te poetsen met distressinkt Peeled Paint en Fired brick. Daarna afplakken met washitape zodat kleine streepjes horizontaal ontstaan en deze te poetsen met distress ink Hickory smoke. Tape verwijderen en dit proces herhalen met de washitape verticaal. En voila een tartan stofje. De stofjes in de gewenste maat geknipt met kartelschaar. De tekst op 1 ervan is van dezelfde set van Hero Art als de vrouwtjes. Vervolgens alles per laagje aangebracht en met derwent inktense potlood en of markers highlights en schaduw aangebracht.

En pas toen ik het maken van het schaartje omschreef kwam ik tot de ontdekking dat ik het nog niet op het kaartje had geplakt. Ha ha ha. Nog gauw gedaan en nieuwe foto gemaakt.

Groetjes,

Inge

Advertisements

One Response to “CZC 2016-50 Washitape”

  1. stempelwolfanne 5 August 2016 at 8:26 pm #

    Nou echt prachtig! was al het werk wel waard 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.