Gezellige moederdag workshops

8 May

Op 8 mei hebben wij ons moeder verwend met een knutsel workshops middag waarbij we 2 workshops van de Art Specially aan haar geleerd hebben gevolgd door een etentje.

Na de heerlijke Swartwalder kirsch en een kop thee, begonnen we met het maken van een kaartje met de ghost techniek. Het kaartje werd eerst met 2 kleuren distress inkt en sponsje gepoetst. Toen dat klaar was beinkten we een stempel met water (geen inkt) en drukten deze af op het gesponste kaartje. Hierdoor wordt er weer inkt van het kaartje verwijderd en krijg je een leuk effect wat je kunt gebruiken als achtergrond. Daarna drukten we de stempel af op een apart wit kaartje. Omdat op de stempel dan water vermengd met een heel klein beetje inkt zit, krijg je een hele subtiele afdruk. Zo werden gesponste kaartje en het witte papiertje helemaal “bedrukt”. De volgende stap was om op het witte kaartje een afbeelding met zwart af te drukken en met de zelfde kleuren distress inkt in te schilderen. Het witte kaartje werd op het achtergrond kaartje geplakt en gemat op een bijpassend kleurtje. Vouwen, gaatje en lintje er door en klaar is kees.

Dit zijn de drie mooie kaartjes van Ma, Inge en Anne:

kaartje met distress inkt en Art Journey stempelCadeaulabel Jofi vogeltjeskaartje met ghost techniek2

De tweede techniek die we aan haar gingen leren van de Art specially was het maken van een ATC met stencils, distress inkt en embossing. Op een witte ATC sponsten we distress inkt door een stencil. Door het stencil daarna een paar millimeter te verschuiven en een donkerdere kleur inkt er door heen te sponzen, krijg je een heel leuk schaduw effect. Dit moest even goed gedroogd worden en daarna kon een leuke afbeelding gestempeld worden. Hier strooiden we embossing poeder over en dit werd gesmolten met de heat gun. Zo springt de afbeelding er goed uit. Om het af te maken, stempelden we er een leuke tekst bij en werd het gemat op een zwart kaartje, geheel officieel met op de achterkant alle gegevens over het kaartje en de maker.

Hier de mooie ATC’s van Ma en Inge:

ATC met Art Specially stempel en TCW stencil8-5-2016 You Rock

Er was niet meer voldoende tijd voor Anne om de ATC ook te maken, dus deze is later ontstaan en is daardoor ietsjes anders:

ATC mannenhumor2
#mannenhumor haha.

Aansluitend was het heerlijk Tapas smullen!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.