Varkentjes in de modder taart

12 Sep

Voor ma haar verjaardag deze keer geen kaart gemaakt, maar een taart. Ik had ergens bij een bakker een geweldige taart gezien. En dacht, die vindt ze vast helemaal leuk. Tegenwoordig kun je op you tube bijna alles op zelf te maken gebied vinden. Zo ook hoe maak je de varkentjes in de modder taart.

Eerst de modder gemaakt met pure chocola en slagroom. Daarna de taart delen gebakken. Die moeten een half uur in de oven. Dus genoeg tijd om van roze fondant varkentjes te maken. De oren waren het moeilijkste, maar dat was te verwachten. Toen de varkentjes klaar waren kon de taart ook uit de oven en afkoelen. Zodra de taart en de “modder” chocolade ganache voldoende afgekoeld waren kon de taart verder opgebouwd worden. Eerst een klodder ganache op het taartplateau en daarna de eerste cakelaag erop. De klodder ganache voorkomt schuiven. Dan een laag kersen vlaaivulling en daar de tweede laag cake op. Vervolgens ganache op de randen smeren. Daar plak je kitkats tegen aan. Deze blijven redelijk zitten, maar voor zekerheid en de sier een roze lintje om de taart geknoopt en gestrikt. De kitkats vormen een tobbe. Dus de rest van de ganache over de toplaag in de tobbe verdeeld. Als laatste kunnen de varkentjes geplaatst worden.

varkentjes in de modder taart

 

Dit is de eerste keer dat ik deze taart maak, niet slecht, al zeg ik het zelf. Ganache hoort officieel gladder te zijn, maar hij is hier prima. Lijkt meer op modder zo. De oortjes, van het dobberende varkentje zijn mooier dan de oren van het andere varkentje. En dat terwijl ik die mooie oortjes eerst had gemaakt. Het lukte me echter niet om ze nogmaals zo te maken. De staartjes van de op de kop in de modder staande varkentjes zijn super gelukt. Nu maar hopen dat het niet allemaal inzakt en bij vervoer ook heel blijft.

Groetjes,

Inge

Advertisements

2 Responses to “Varkentjes in de modder taart”

  1. stempelwolfanne 13 September 2014 at 11:06 pm #

    Prachtige grappige taart en nog lekker ook!

  2. Irene Hamersma 5 October 2014 at 7:59 pm #

    Hij is leuk geworden Inge!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.