Creative Chemistry 102 Day 2

9 Oct

Wat is dat toch leuk zo’n cursus waarbij je allemaal techniekjes uitprobeerd in korte tijd! Het was weer super druk gister avondmet de Creative Chemistry 102!

We zijn aan de slag geweest met stencils. Die van Tim Holtz zijn hier in de buurt niet verkrijgbaar, dus heb ik hoofdzakelijk stencils van The Crafters Workshop gebruikt.

Mixed media layering with stencils

Als eerste breng je wat kleurtjes distress paint aan door wat stencils. Daarna een snelle achtergrond kleur eroverheen met distress stain en wat water om een effect te krijgen (paint werkt als resist). Mijn tags zijn super poreus, dus dat water zuigt gelijk in en geeft weinig effect. Dan ga je distress inkt kleurtjes aanbrengen met spons door stencils en als laatste distress re-inker gemengd met water als mist gebruiken door een stencil. Heerlijk al die laagjes en kleurtjes!

Creative Chemistry 102 Day 2 mixed media layering with stencils

Embossing with stencils

Ik had wel met dikkere mallen embossing gedaan, maar nog nooit met die dunne stencils. Wordt toch wel heel leuk. De tag is met stencil door de machine gehaald en vervolgens met distress inks gesponst. Het stuk Coredinations is met stencil door de machine gegaan en vervolgens geschuurd. Ook een heel leuk effect.

Creative Chemistry 102 Day 2 embossing with stencils

Embossing through stencils

Hier had ik een tweede poging en een extra tag voor nodig. Je breng namelijk distress ink aan door een stencil en dan clear embossing poeder. De bedoeling is dat je een beetje poeder er af tikt, zodat de geemboste stukken werken als resist, maar waar het afgetikt is de tag wel inkt opneemt. Bij mij tikte echter gelijk alle poeder er weer af. Toen dacht ik slim te zijn door de embossing ink te gebruiken, maar die smeerde echt overal heen (ook onder t stencil). Dus de embossing zat overal en er waren geen plekken die de inkt wilden pakken. De tweede tag met de grotere honingraten ging beter. Dit vind ik echt een heel mooi effect geven!

Creative Chemistry 102 Day 2 embossing through stencils

Stamping through stencils

Dit geeft een heel subtiel effect. Je brengt eerst een snelle achtergrond kleur aan met distress stain en waterdruppels (wat bij mijn poreuze tag dus niet geweldig wil). Vervolgens breng je distress inkt aan door je stencil en ga je hier en daar door hetzelfde stencil stempelen met archival ink, maar met weinig inkt. Vervolgens maak je het af met een focal image. Zoals je ziet was ik in kerststemming 😀

Creative Chemistry 102 Day 2 stamping through stencils

Stencil sketsching

Ook weer zo’n mooi effect. Dat ik daar zelf niet aan denk! Je brengt weer een snelle achtergrond kleur aan. Daarna door een stencil met distress ink sponzen. Met een coordinerende kleur distress marker ga je dan een aantal van de vormen highlighten of outlinen. Ook deze weer in de kerstsfeer haha.

Creative Chemistry 102 Day 2 sketching with stencils

Inkt monoprint met stencil

Dit doe je meestal al als je met inks en stencils aan het sprayen bent… dan draai je je stencil om en drukt m op een andere plek af. In dit geval gaat het juist om dit tweede. Je smeert je inktpad over het stencil, mist hem en drukt hem dan af. Its a simples 😀 Met een iets minder poreuze ondergrond krijg je hiervan een nog mooier effect. Ik had m ook een beetje te nat denk ik. Afmaken met distress ink en inkt applicator.

Creative Chemistry 102 Day 2 ink monoprinting with stencils

Paint monoprint met stencil

Zelfde als de vorige, alleen breng je distress paint aan ipv inkt. Daarna kan je het verder afmaken met coordinerende distress inks en inkt applicator (paint werkt als resist). Deze vond ik ook heel leuk om te doen en een mooi effect.

Creative Chemistry 102 Day 2 paint monoprinting with stencilsDat was m weer voor Day 2.

THCC102_participant

Advertisements

One Response to “Creative Chemistry 102 Day 2”

  1. heavenlyimaginings 13 October 2013 at 1:34 am #

    Loving this one gorgeous

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.