Studie van een mannengezicht in potlood

24 Jun

Heb tussen de middag ook weer wat zitten tekenen op een memo papiertje. Dit keer dacht ik: wat maakt nou dat een gezicht een mannen gezicht is. Bredere kaak, meer jukbeen, bredere neus, smallere lippen. Ik weet t niet, maar ik geloof dat t wel redelijk een man lijkt. Hij heeft krulletjes haar gekregen. Neus dit keer wat beter gelukt.

T is maar klein en je kunt de hulp lijntjes nog zien zitten. T is gemaakt met zo’n vulpotlood dus wil niet goed uitgummen en is ook te hard denk ik. Toch wel weer aardig gelukt ondanks dat. T heeft wel wat weg van een buddha hihi. Ben de hals nog vergeten, dus t lijkt wel wat vreemd zo haha.gezicht man potlood scanned greyscale

Advertisements

One Response to “Studie van een mannengezicht in potlood”

  1. stempelwolfinge 25 June 2013 at 6:00 pm #

    Ja dit is wel een mannengezicht. Het doet me een beetje denken aan zo’n compositietekening hi hi. Wat zou die op zijn kerfstok hebben? Wel goed gelukt hoor!
    Die neus komt duidelijk naar voren, zonder de aandacht van de rest van het gezicht af te leiden. Wat ik ook mooi vindt is de duidelijke aanwezigheid van het jukbeen aan de rechterkant van de tekening. En dat voor een lunchschets op een memoblokje.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.