Art journal page “Beautiful creative time”

3 Feb

Ik ben helemaal los hihi. Ik maak het ene na het andere om te oefenen en te spelen. Vandaag een art journal page gemaakt om te vieren dat ik zo lekker bezig ben šŸ˜€

Bij gebrek aan een echt art journal en omdat de langwerpige bladzijden van het Hema schrift lastig in te delen en te dun zijn, heb ik een agenda geconfisceerd die we gekregen hadden bij de december zegels. Lekker vierkant en iets dikkere bladzijden die wat beter bestand zijn tegen de nattigheid.

Beautiful Creative Time

Hierbij weer enkele van de technieken gebruikt die ik gezien heb in de filmpjes van Creative Jumpstart Summit 2013.

Ik ben begonnen met relief aan te brengen in een laagje gesso met spons, bubbeltje plastic stempel (Kaisercraft) en krassen met paletmes. Daarna geheel zwart geverfd en daarover weer een white wash met acrylverf gezet. (van reliƫf haast niets meer te zien: Note to self: zwarte gesso op verlanglijstje)

Vervolgens met stencils en Cosmic shimmer mist in de weer. Hier en daar een gedeeltelijke afdruk van een muziek stempel met distress ink. Het Katzelkraft meisje op een andere agendabladzijde met Distress markers ingekleurd en uitgeknipt.

De tekst (Art Specially, Kaiserkraft, Crafty Individuals, Creafine)Ā  op tissue gezet voor de volgende Mod Podge test. De distress inkt en de spray inks waren in 1 veeg weg van de achtergrond. De spons penseel geeft gelukkig wel een mooi glad resultaat.

De bronze shimmer mist onder de tekst veranderde in een totaal niet bijpassende blauwgroene kleur, het Milled Lavender shirt werd ineens een niet zo passend roze en het (agenda)papier ging kapot IEEIEIEIEEEK hihi. De Modpodge onder de tissue wilde ook niet drogen, dus het bleef maar over de bladzijde glijden. Giegel! T lijkt zo makkelijk in de filmpjes!

Het teveel aan mod podge onder de tissue weg gebrayerd de tissue weer voorzichtig in vorm geduwd en de tekst weer “leesbaar” gemaakt met de zwarte Hema marker. Het verkeerde groen weggewerkt door een aantal van de bolletjes overnieuw te stencilen met een Color Box Chalk inky en een aantal met distress marker over te tekenen. Wonderwel wilden beiden wel hechten op de modpodge (water ver uit de buurt houden hihi).

Leermomenten:

 • volgende keer eerst de modpodge onder het plaatje aan brengen, dan brayeren en pas daarna de toplaag, ipv in 1 x, zoals ze het in t Jumpstart filmpje deden.
 • mod podge niet op water gedragen inkten, of van te voren testen hoe de kleur uitpakt na de modpodge, zodat ik zeker weet dat het allemaal kleurt.
 • nog uit zien te vinden hoe je een stuk bladzijde kunt afschermen bij het misten, zonder een rechte strakke lijn te krijgen.

Al met al heerlijk leerzaam, lekker bezig geweest en vind ik het resultaat best wel mooi geworden ook nog. Tevreden mensje.

Advertisements

2 Responses to “Art journal page “Beautiful creative time””

 1. stempelwolfinge 4 February 2013 at 6:30 pm #

  Wow ik vind em prachtig. Een vierkant blok whooot. Mooi voor journal. En ja tis niet zo makkelijk als het lijkt in die filmpjes. Maar ja die mensen die die filmpjes maken zijn ook niet gisteren begonnen hi hi.
  Ik vergeet soms ook dat kleur op kleur en doorzichtigheid de kleuren kunnen veranderen. Ook al heb je de kleuren dan niet gemengd, doordat de ondergrond er door heen schijnt heeft heeft het toch invloed.
  Ooh en zou je dat afschermen niet met een gescheurde papiertjes kunnen doen? dan is de rand beetje rafelig ipv recht?

  • stempelwolfanne 4 February 2013 at 6:55 pm #

   ja kan ik wel eens proberen of gescheurd randje beter werkt, ik heb de streep nu onderbroken door er met nat penseel streepjes in te zetten. Je haalt de spray inkt er dan zo weer af. T is ook een kwestie van kennis van welk medium op welk kan en welk niet. Ik doe maar wat šŸ˜€ De ervaring komt vanzelf hihi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.