Jumpstart 2 Julie Fei-Fan Balzer en 24 Nathalie Kalbach gecombineerd

31 Jan

Ik heb weer lekker een tag zitten maken. Ik ben begonnen met de easy briar and acrylic paint achtergrond van Nathalie. Ik was alleen vergeten dat het met de brayer moest, dus ik heb het met een grote kwast gedaan. Dus de blupjes verf zijn wat meer in elkaar gemengd dan de bedoeling was en ik had zo ook geen relief, maar ik vond het toch wel mooi om mee te beginnen.

Daarna ben ik alla Julie Fei Fan Balzer met acryl verf en stencils aan de slag gegaan. Als eerste een laag met wit door een tekst stempel van Creative Expressions en daarna met donkerbruin door een schaakbord stencil van t zelfde merk.

Jumpstart Sharon Laakkonen and Nathalie Kalbach tag

Vervolgens de bumped stencil techniek met blauw, waarvan ik een filmpje had gezien bij Paperartsy (die fresco verf lijkt me ook helemaal jummy trouwens). Ik had echter de bruin niet laten drogen (vergeten) dus de blauw en bruin mengde en daardoor zag je het niet goed. Bij sommige blokjes heb ik het dus wat extra aangezet met een goedkope bruine marker. Daarna heb ik het stencil nog een keertje verschoven en een Tsukineko chalk ink gebruikt (deze keer wel op droge ondergrond hihi).

Na het drogen alles geschuurd, zodat je onderliggende lagen kreeg te zien en als laatste wat verouderd met Walnut Stain distress ink. Er ontbrak nog wat, dus heb ik een stippeltjes stempel van Marianne design gepakt en daar nog met de zelfde blauwe Chalk inkt wat random afdrukjes mee gezet.

Het is een leuke “antieke” achtergrond geworden. Ik weet nog niet wat ik er verder mee wil, maar dat komt later wel weer.

Advertisements

One Response to “Jumpstart 2 Julie Fei-Fan Balzer en 24 Nathalie Kalbach gecombineerd”

  1. stempelwolfinge 1 February 2013 at 10:15 am #

    Cool. Het lijkt net of er kubusjes uit het papier komen. Ik moet echt op zoek naar stencils.
    Ik heb inmiddels alle filmpjes gezien. Wil er zeker een paar uitproberen. Maar ja. Heb nog wat projectjes liggen….. Een van de projectjes kan ik wel wat technieken op uitproberen trouwens. Het pimpen van mijn schetsboek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.