Mini album strandvakantie Julianadorp 2012 deel 1

30 Jan

Eindelijk mijn mini album van de vakantie klaar.
Voor de pagina’s gebruik gemaakt van de grootste maat stans van de set Nesting eyelet squares L cutting dies van Quick kutz

De voor en achterkant extra dik gemaakt door diverse pagina’s op elkaar te plakken.
Vervolgens ingesmeerd met gesso. Daarna met zandkleur acrylverf vermengd met vogelkooi zand ingesmeerd en laten drogen.
Daarna op een deel van de voorkant multicoat aangebracht, zodat het leek of er water over het strand spoelt.
Op het zanddeel van de voorkant schelpen, die ik op het strand had gevonden, met doorzichtige syliconen kit geplakt.
Ik kon op het strand geen geslepen glas vinden, maar kwam later bij Si Andre kralen tegen die op geslepen glas leken.
Die kralen en een stukje hout ook op de voorkant geplakt met tacky glue.
Met printer Julianadorp, 2012 (uitgestandst met MFD 014 rechthoek van Nellie Snellen) en strandvakantie (elke letter uitgeponst met sterretje afstandspons Make me !, patent no. 51061) gemaakt. De sterretjes met multi coat langs de “vloedlijn” aangebracht en Julianadorp en 2012 met multicoat gelakt en met tacky glue vastgelijmd.

Voorkant album

Detailopname voorkant 1

detailopname voorkant 2

Voor de binding 2 ringen gebruikt, die ik gekocht heb bij Artspecialy vorig jaar. Voor versiering van de rug kralen etc aan touwtjes bevestigd en aan bruin plastic ringetje geknoopt. Dit ringetje, deel van de kralen zat in een schelpenkralen set van de Action. Sommige kralen zijn van Si Andre en het zilveren schelpje en visje komen uit Thailand.

Versiering voor de rug van het album

Het lint voor de sluiting is afkomstig van de Devo en is bevestigd tussen de voorkant en de 1e pagina. Zo ook tussen de laatste pagina en de achterkant.

De eerste 2 pagina’s zijn gewijdt aan de trip naar Juliana dorp. Routeplanning en foto van de afsluitdijk (van internet geplukt net als het bepakte autootje) De stippeltjes die de reis van Sneek naar Juliadorp aangeven zijn met de creme Pearl Maker van Waco gedaan.

Blz 1 en 2 routeplanning

Pagina 3 en 4 zijn voor mijn vakantiehuisje. Ik had nr. 33 van het vakantiepark. Foto’s van de binnenkant komen uit de reisgids. Tags zijn stanzen van set CR1212 van Marianne Design craftables. Het sleuteltje is een stans van Joy Crafts set 6002 – 0070. Met embossingpoeder Walnut stain van Ranger sleutel roestig uiterlijk gegeven.

blz 3 en 4 vakantie huis

Om bij het strand te komen was een wandeling door de duinen voldoende. De schelpen op pagina 5 en 6 zijn gemaakt met stanzen van Marianne design creatables LR0230. Craft cardstock met Ranger disstess inkt Walnut Stain gepoetst. Het zeesterretje is van Marianne design creatables LR 0232.

Blz 5 en 6 duinen op weg naar strand

Naast de strandopgang stond een strandtent met daarnaast een aantal kleurige strandhuisjes. Op het strand een visser met hengels 2 keer zo lang als hijzelf. Geen idee of ie iets gevangen heeft, maar levert wel een mooi plaatje op. Op bladzijde 7 en 8 de strandhuisjes met een schepje embellishment met strikje op geplakt met glue dots. Had eerst zelf een schepje geknutseld, maar dat zag er niet uit en toen vond ik in mijn bakje met hangers het schepje. Kon mijn knutselschepje helaas niet verwijderen zat al te vast geplakt. Dus hanger met strikje er zo goed mogelijk overheen geplakt. De stanzen van visser, dobber en haakje zijn van Joy Crafts fishing fun 6002/0152 en 6002/0155

Blz. 7 en 8 strandhuisjes en vissen

Vlakbij het vakantiehuis leefde ook een zwanenfamilie. Kon dichtgenoeg bij komen voor een foto. Was wel voorzichtig. Ik denk dat we allemaal nog kunnen herinneren dat pa achterna gezeten werd door een zwaan die hij op de dia wilde zetten. Dan is een zwaan best een grote boze vogel hi hi. Ook nog prachtige zwaneveren weten te vinden vlakbij de sloot waar ze zwommen. Dat leverde blz. 10 op.

Blz 10 Zwaan

De zwaan is een stans van Memorybox “flying goose”. Hoezo gans, vond dat die wel dienst kon doen als zwaan ook. Beetje dimensie geprobeerd te geven met derwent coulorsoft potloden en snaveltje en oogje gekleurd met copic markers.

6 Responses to “Mini album strandvakantie Julianadorp 2012 deel 1”

 1. stempelwolfanne 30 January 2013 at 9:17 pm #

  Wauw echt prachtig! Wat heerlijk om die fijne vakantie zo weer te herleven. Vind de voorkant ook heel erg mooi met die tweedeling van “nat” en droog zand. Kan wel zien dat je heerlijk bezig bent geweest. Ben benieuwd naar t volgende deel en heb zeker ook veel zin om t in t echt te zien! Heb je nog foto’s nodig? Ik heb nog waar jullie staan te tandepoetsen en volgens mij jij op het strand en ma op het strand en er was toch ook eentje waar jij op die bank lag?

  • stempelwolfinge 30 January 2013 at 10:10 pm #

   Als jij foto’s hebt van mij dan is het wel leuk om daar nog wat van aan het album toe te voegen. Ik heb nu helemaal geen foto’s van de vakantie waar ik zelf op sta.

   • stempelwolfanne 30 January 2013 at 10:39 pm #

    was van telefoon dus niet beste kwaliteit, maar ik heb ze gemaild naar je kpn email adres.

 2. stempelwolfanne 30 January 2013 at 9:28 pm #

  Nog een keer wauw! Ik mag bij jou wel op workshop! Si Andre… over kralen shop gesproken. Daar moeten we gauw eens met zijn tweetjes heen 😀

  • stempelwolfinge 30 January 2013 at 10:12 pm #

   Ze hadden bij Si Andre niet meer zo veel kralen als jaar geleden. Maar we kunnen er altijd nog eens kijken. Middagje shoppen samen is altijd leuk.

 3. heavenlyimaginings 31 January 2013 at 12:41 am #

  Love your use of sand and shells so clever also gorgeous album

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s