Scrapkaart van ma

8 Jul

Ma is ook begonnen met scrapkaarten maken. Ze vindt het moeilijk om kleuren te combineren. Ze was bezig met een verjaardagskaart voor iemand die niet van plaatjes houdt maar wel van borduren.

Ze had al een mooi begin gemaakt. Een hoek van het zachtroze scrappapier was met fuchsia roze gemeleerd borduurgaren geborduurd en er waren paarlen kralen op gezet. In combinatie met het witte cardstock wat ze had uitgezocht was dit een prima combi. Ze had ook een hoek van het scrappapier uitgestanst met een vlinder hoekstans. Dit had niet helemaal het effect wat ze verwacht had. Ze had hier wel een oplossing voor gevonden, maar wist niet helemaal hoe ze nu verder moest. Gistermiddag is ze bij mij geweest en samen hebben we e.e.a. bekeken.

Ze had bloemetjes, lint, kant en scrappapier mee. Samen hebben we diverse combi’s bekeken, maar het lint en kant was wat te geel voor bij de rest van de kaart. Ook viel het roze op roze scrappapier een beetje weg. Gelukkig heb ik hier ook een heleboel voorraad. We hebben een mooi stuk fuchsia roze papier gevonden en daar een doily van gestanst. Ook hebben we een nieuwe vlinderhoek uit het fuchsiaroze gestanst. Dit paste in de uitgestanste hoek van het scrappapier. Om ook de kleur van de parelkraaltjes terug te halen. Hebben we met Perlenpen het lijfje van de vlinder bewerkt.

Ze had het idee van een strookje scrappapier met de uiteinden in punten geknipt gezien in een boekje. Dit strookje zou dan van hoek naar hoek gaan. Het idee van dit strookje was leuk maar viel wat weg tegen het scrappapier wat ze al gebruikt had. Hier zou eigenlijk wat wit craftpapier achter moeten, maar we waren bang dat het dan te breed zou worden. Ook wilden we het scappiertje eigenlijk niet smaller maken. Uiteindelijk hebben we het strookjes scrappapier met de billenpons bewerkt en hier witte kantrandjes langsgedaan. Er overheen hebben we een stukje lint wit met zilver gedaan. Vervolgens hebben we achter het strookje een paar bloemetjes gestoken en wat parelmoeren besjes. Alles in elkaar geplakt en nog een wit labeltje met sentiment bestempeld en uitgestanst. Dit weer op het lint gezet en met fuchsia roze gems beplakt.

Dit is de kaart geworden.

Alle randjes van het scrappapier zijn bewerkt met Disstress inkt “victorian velvet”.

Advertisements

2 Responses to “Scrapkaart van ma”

  1. wlbillings 9 July 2012 at 12:42 am #

    love how it turned out in the end. Great job to your Ma.

  2. stempelwolfanne 9 July 2012 at 12:09 pm #

    Wauw die is echt mooi geworden zeg. Prachtige kleuren en zo mooi dat borduurwerk en die parels in het geheel ingepast zijn! Wie heeft er nou een plaatje nodig 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s